Keményebb törvényeket ígér az egyiptomi elnök

Napokon belül keményebb büntetőjogi törvényekkel vértezi fel magát Egyiptom a terrorellenes harcban - jelentette ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfő az egyiptomi főügyész, Hisám Barakát keddi temetésén, aki egy napja esett áldozatul egy robbantásos merényletnek.

"Az azonnali igazságszolgáltatás kezeit megkötik a (jelenleg érvényben lévő) törvények" - fogalmazott Szíszi, majd közölte: "Nem várunk tovább! ... Nem ülünk tétlenül öt-tíz évig, hogy elítélhessük azokat, akik megölnek bennünket! Ha terrorral szembesülünk, meglesznek azok a törvényeink, bíróságaink, amelyek segítségével szembe tudunk szállni!"

Az észak-afrikai országban két éve fokozott intenzitással tevékenykedő szélsőséges iszlamisták eddigi legnagyobb "sikerüket" könyvelhették a hétfői merénylet kapcsán. A Barakátot kísérő autókonvoj éppen irodája felé tartott, amikor a főügyész autóját egy hatalmas erejű detonáció repítette levegőbe Kairó északnyugati részén. Az iszlamisták ellen folyó könyörtelen hatósági hadjárat egyik legfontosabb szereplője több mint öt órás élet-halál harc után adta fel a küzdelmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.