Kegyetlenül megöltek egy 10 éves gyerekmunkást

Gyári munkások százai vonultak az utcára hétfőn Dakkában az utcára amiatt, mert vasárnap egy helyi gyárban egy 10 éves kisfiút brutális módon megöltek a munkatársai.

A CNN beszámolója szerint a fiúnak, Sagar Barmannak egy kompresszort dugtak a végbelébe és levegőt pumpáltak belé, s emiatt olyan súlyos belső vérzést szenvedett, hogy hiába szállították kórházba, már nem tudták megmenteni az életét. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség letartóztatta annak a textilgyárnak az igazgatóját, ahol a gyerek dolgozott.

A gyilkosság indítéka a hatóságok szerint az volt, hogy az elkövetők így akartak bosszút állni haragosukon, a gyermek apján, Ratan Barmanon, aki szintén a gyárban dolgozott. A férfi a rendőröknek hat nevet mondott, közülük két személyt letartóztattak, a gyárban tartott házkutatás során pedig 27 gyerekmunkást szabadítottak ki.

Tavaly augusztusban egy 12 éves fiút ugyanezzel a módszerrel ölt meg egy autójavító műhelyben korábbi munkaadója Khulnában, mert a gyerek munkát merészelt vállalni egy másik helyen is.

A legnagyobb országos felháborodást kiváltó eset szintén tavaly történt. Július 8-án a 13 éves Samiul Alam Rajon meggyilkolását a támadói felvették videóra majd terjeszteni kezdték a közösségi médiában. A videón látható volt, ahogy a gyereket fém rudakkal agyon verik, s közben gúnyolják és ki is nevetik. A fiú kegyelemért könyörgött és csupán egy pohár vizet kért, de ezt nem vették figyelembe.

Az ügyben négy férfit tartóztattak le, majd az országos tiltakozásokra tekintettel gyorsan ki is végezték őket gyilkosságért.

A CNN szerint a hétfői tiltakozáson a gyári munkások egyrészt a gyilkosok szigorú megbüntetését követelték, másrészt azt, hogy a munkások ­– különösen a gyerekek – kapjanak nagyobb védelmet Bangladesben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.