Katonai vonatot akart felrobbantani három cseh anarchista

Akár húsz évet is kaphatnak.    

Nagy érdeklődés mellett kezdődött meg a prágai városi bíróságon három elhíresült cseh anarchistának a tárgyalása. Azzal vádolják őket, hogy tavaly Molotov-koktélokkal akarták felgyújtani és felrobbantani azt a tehervonatot, amely haditechnikát szállított a Plzenhez közeli katonai gyakorlatra.

Tervüket két beépített rendőrségi ügynök leplezte le, őket tanúként hallgatja meg a testület. A három vádlott az általuk beszerzett és összekevert gyúlékony anyag hatását a Prágához közeli, jelenleg lakatlan területen próbálta ki.

Martin Ignacákot, a főkolompost kommandósok a börtönből vezették be a tárgyalóterembe. Őt idén tavasszal azért tartóztatták le, mert megszervezte a forradalmi sejtek csehországi hálózatát (SRB), amely a „jelenlegi hatalom jelképei" ellen tervezett újabb merényleteket. A csoportosulás egyelőre ismeretlen tagjai az elmúlt napokban prágai szerkesztőségeknek megküldött közleményükben elárulták: vezérük fogva tartása miatti tiltakozásul már öt rendőrgépkocsit gyújtottak fel és további erőszakos cselekményekre készülnek.

Ignacák hetekkel ezelőtt éhségsztrájkot kezdett, mert a börtönben nem hajlandók vegetáriánus ételt adni neki.

A tárgyalásról tudósító cseh internetes portálok szakértői szerint ha bebizonyosodik a bűncselekményük, akkor akár húsz évi börtönbüntetésre ítélhetik mindhármukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.