Katalin hercegnő várandós

Katalin cambridge-i hercegnő gyermeket vár. Katalin és Vilmos herceg tavaly áprilisban házasodtak össze a londoni Westminster apátságban, azóta már többször is elterjedt a pletyka, hogy a hercegnő terhes.

A hírt most a hercegi pár otthonául szolgáló Szent Jakab Palota szóvivője jelentette be hivatalosan.

A hercegnőt reggel heves rosszulléttel szállították a VII. Edward Király Kórházba, és várhatóan pár napig benntartják, írja a BBC.

A hercegi pár gyermeke Károly walesi herceg és apja, Vilmos herceg után harmadik lesz a trónöröklési sorban. Ha felnő, ő lesz a fegyveres erők vezetője, az anglikán egyház feje és a tizenhat Nemzetközösségi Királyság államfője.

A királyi család és a Middleton-rokonok nagy örömmel fogadták a gyermekáldást, amelyhez David Cameron brit kormányfő és Ed Miliband Munkáspárti politikus is gratulált a Twitter mikroblogon.

Júliusra várják a trónörököst
Britain's Catherine, Duchess of Cambridge (R) gestures as Prince William holds a ball during a visit to Bacon's college to launch the Coach core sports programme, which is a partnership between the Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and Greenhouse charity, a day before the London 2012 Olympics opening ceremony in Rotherhithe, London July 26, 2012. REUTERS/Richard Pohle/Pool (BRITAIN - Tags: EDUCATION SPORT OLYMPICS ROYALS ENTERTAINMENT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.