Kasztráltatná az erőszaktevőket egy olasz miniszter

Kasztrálással büntetné a szexuális bűncselekményeket egy miniszter Olaszországban, ahol ismét fellángolt a közbiztonságról szóló vita.

Az elmúlt hét végén néhány órán belül három fiatal lányt erőszakoltak meg és bántalmaztak három különböző városban, Milánóban, Bolognában és Rómában, állítólag mindhárom esetben illegális bevándorlók voltak a tettesek.

A jobboldali pártok a bűnelkövető bevándorlók azonnali kitoloncolását és a szexuális bűncselekmények büntetésének szigorítását követelik. Roberto Calderoli, a törvényalkotás egyszerűsítéséért felelős miniszter pedig egy hétfői nyilatkozatában egyenesen a szexuális bűncselekmények elkövetőinek kasztrálását javasolta. A kormány sürgősségi eljárásban készül egy rendeletre arról, hogy nemi erőszak elkövetőit ne lehessen házi őrizetben tartani, csak börtönben vagy fogdában lehessen elhelyezni.

Az olasz fővárosban a napokban szélsőjobboldaliak "bosszulták" meg egy 15 éves lány megerőszakolását. Az áldozat barátjával sétált egy parkban, amikor a feltételezés szerint két román állampolgár rájuk támadt és megerőszakolta a lányt. A nyilvánosságot sokkoló eset után az egyik római elővárosban a húszfős szélsőjobboldali banda rátámadt egy kebab-étteremre, amelyben több román bevándorló is tartózkodott.

Magas rangú egyházi személyiségek óva intettek a román bevándorlók kriminalizálásától. "Nem szabad tovább szítani a félelmet és az aggodalmakat" - mondta Gianromano Gnesotto, az olasz püspöki konferencia bevándorlási kérdésekért felelős irodájának igazgatója.

Roberto Maroni belügyminiszter ugyanakkor kijelentette: még mindig túl sok a romák lakta illegális telep Rómában, s azt mondta, le fogják bontani az összes olyan barakkot, ahol romák élnek.

A román kormány az elmúlt hetekben rasszizmussal vádolt több olasz kormánytagot. Cristian Diaconescu külügyminiszer az idegengyűlöletet szító, "nagyon agresszív és provokatív retorika" alkalmazását vetette a szemükre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.