Kaszinómilliók a holokausztközpontban

Sheldon Adelson szerencsejáték- és szállodamogul huszonötmillió dolláros adománya a legnagyobb összeg, amelyet a Jad Vasem magánszemélytől valaha kapott.

Huszonötmillió dollárt (közel hatmilliárd forintot) adományozott Sheldon Adelson amerikai kaszinó- és szállodatulajdonos a jeruzsálemi Jad Vasem holokausztközpontnak – jelentette szerdán az AP amerikai hírügynökség. Az Egyesült Államok jelenleg nyolcadik, a világnak pedig a 16. leggazdagabb emberének az adománya a legnagyobb összeg, amelyet a Jad Vasem valaha kapott. Igazgatója, Avner Salev szerint a pénzt a Jad Vasemhez tartozó Nemzetközi Holokauszttanulmányok Iskolája fejlesztésére fordítják, ahol eddig több ezer pedagógust képeztek ki  a holokauszt oktatására és kutatására. Salev hangoztatta, a huszonötmillió dolláros adomány meredeken felfelé lendíti a Jad Vasem oktatási programját, és létfontosságú a holokauszt emlékezetének fenntartása szempontjából.

Adelson a világ legnagyobb szálloda- és kaszinófejlesztő cége, a Las Vegas Sands Corp. elnök-vezérigazgatója. Amíg Izraelben főleg filantróp tevékenységéről ismerik, és az övé az ingyen terjesztett, és négy év alatt Izrael legnagyobb napilapjává váló Israel Hayom is, az Egyesült Államokban a republikánusok egyik kiemelt támogatójának számít. 2005-ben feleségével, Miriammel fejenként 250 ezer dolláros adománnyal érkeztek George W. Bush második elnöki beiktatójára, tavaly pedig az egyik vezető republikánus elnökjelölt-aspiráns, Newt Gingrich egyik alapítványa kapott egymilliót tőle.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.