Kassa: béke a lelátókon, nem volt dolguk a rendőröknek

Rémhírnek bizonyult Fico pénteki bejelentése, hogy magyarországi szélsőségesek érkeznek Kassára. A Csallóközből kilenc fiatal érkezett, akik végig magyarul szurkoltak, de senki sem bántotta őket - jelentette tudósítónk

18:50
Sportszerű mérkőzés után döntetlen Kassán

Sportszerű mérkőzésen 1:1-re végződött az MFK Kosice – DAC Dunajská Streda élvonalbeli labdarúgó mérkőzés, amelyen a rendőröknek és a biztonságiaknak semmi dolguk sem akadt.

A találkozó 3150 néző előtt végig nyugodt légkörben zajlott.

Rémhírnek bizonyult Robert Fico pénteki bejelentése, aki úgy tudta, hogy magyarországi szélsőségesek érkeznek Kassára. Ugyanilyen nem hivatalos információt lebegtetett meg a szlovák rendőrség is, amely jelentős erőkkel vonult fel a stadionba és környékére.

Nos, a valóság az, hogy végül egyetlen magyarországi drukker sem volt a lelátón, a Csallóközből is mindössze kilenc fiatal érkezett, akik végig magyarul szurkoltak, de emiatt senki sem bántotta, még csak ki sem fütyülték őket, ahogy több szlovákiai stadionban megtörtént.

17:00
Rémhír volt - nem utaztak magyarországi szurkolók Kassára

Rémhírnek bizonyult Robert Fico pénteki bejelentése, aki úgy tudta, hogy magyarországi szélsőségesek érkeznek Kassára, az MFK Kosice – DAC Dunajská Streda élvonalbeli labdarúgó mérkőzésre. Ugyanilyen nem hivatalos információt lebegtetett meg a szlovák rendőrség is, amely jelentős erőkkel vonult fel a stadionba és környékére.

Nos, a valóság az, hogy a mérkőzés kezdetére egyetlen magyarországi drukker sem volt a lelátón, a Csallóközből is mindössze kilenc fiatal érkezett. A találkozó egyelőre nyugodt légkörben, mintegy másfélezer néző előtt zajlik.

15:00
Nagy készültség várja Kassán a magyarországi szurkolókat

Másfél órával az MFK Kosice – DAC Dunajská Streda élvonalbeli labdarúgó mérkőzés előtt Kassán csupán a szokatlanul sok rendőr jelenléte utal arra, hogy késő délután kockázatosnak minősített találkozóra kerül sor. Elsősorban az autóbusz-pályaudvar, a vasútállomás körül és a stadionba vezető utcákon látható sok egyenruhás személy. Magyarországi szurkolók még nem érkeztek, Jana Mesárosová, a Kassa megyei rendőrség szóvivője szerint nem sokkal a mérkőzés előtt érkeznek, különautóbuszokkal. Létszámukról nincsenek információik.

A stadion körül is sok a biztonsági ember. - Már a beléptetéskor tüzetesen ellenőrzünk minden szurkolót. Azután hangosbeszélőn közöljük, hogy tilos a petárdák, a füstbombák dobálása, a nemzetgyalázás és más gyűlöletbeszéd. Felhívjuk a drukkerek figyelmét arra is, hogy a rendőrség videokamerákkal követi nyomon az eseményeket és a rendbontókat azonnal kiemeli – tájékoztatott Jozef Vukisic, a kassai labdarúgó szakosztály elnöke.

(Pozsonyi tudósítónktól)

Kassai szurkolók bíztatják csapatukat.
Kassai szurkolók bíztatják csapatukat.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.