Kártérítés náciviccért

Hogyan köszöntik egymást a németek? Náci karlendítéssel! – a viccesnek szánt jelenetet egy egyiptomi szálloda esti showjában kellett elszenvednie egy német turistának, aki ezért bírósághoz fordult.

Hogyan köszöntik egymást a németek? Náci karlendítéssel! – a viccesnek szánt jelenetet egy egyiptomi szálloda esti showjában kellett elszenvednie egy német turistának, aki ezért bírósághoz fordult, az utazási irodától a befizetett turistaút 25 százalékát és további 500 eurót követelve. A müncheni bíróság helyt adott az igénynek, igaz, a kártérítés összegét alig 35 euróban határozta meg. Az indoklás szerint a hazautazás utolsó előtti napján átélt rossz vicc nem tehette teljesen tönkre a német vendég egyiptomi szabadságát – írta a Der Spiegel hírmagazin internetes oldalán.

A német lap azonban hozzátette: egy hasonló akció Németországban sokkal komolyabb következményeket vonhat maga után: néhány évvel ezelőtt egy berlini nyugdíjas öt hónapos börtönbüntetést kapott, amiért kutyáját náci karlendítésre tanította be, majd az eb tudományát egy rendőrőrs előtt be is mutatta, amely alapján a férfit – nem először – betiltott szervezet szimbólumának nyilvános használatával vádolták meg. A kilenc éves juhászkutyának a hatóságok új gazdát is kerestek az öt hónapos büntetés idejére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.