Karmolt is a fátylas muzulmán lány

Egy tizennyolc éves muzulmán lányt garázdasággal és testi sértéssel vádolnak, miután időhiányra hivatkozva megtagadta igazoltatását.

Az egész arcát eltakaró fátylat viselő lányt be akarták vinni a rendőrségre, de ő teljes erővel ellenállt: ütötte, rúgta, karmolta a rendőröket, egyiküket állítólag meg is próbálta harapni, de senkinek nem lett komolyabb sérülése. A még kedden történt esemény eredményeként a franciaországi Lille-ben lakó lányt október 30-ra idézték be a bíróságra.

Hasonló eset történt július 24-én, Marseille-ben is, ahol néhány rendőr kisebb sérüléseket szenvedett, miután igazoltatni próbáltak egy, az arcát teljesen eltakaró nőt egy mecset közelében.

Számos muzulmán nő annak ellenére is viseli az egész testet, arcot eltakaró fátylat, hogy ezt 2011-ben, még Nicolas Sarkozy elnöksége idején, a kormány betiltotta. A francia belügyminisztérium nyilatkozata szerint a tiltás óta 91 olyan nőt állítottak meg a rendőrök Párizs környékén, akik nem tartották be a törvényt. Ha rajtakapnak valakit, 150 eurós (41 ezer 600 Ft) pénzbírságot köteles kifizetni. A törvény szerint csak otthon, a személygépkocsikban, valamint a mecsetekben engedélyezett az iszlám fátyol viselése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.