Karácsonyi levélbombák Rómában

Két embert sebesítettek meg a Svájc és Chile római nagykövetségén felrobbant levélbombák. A rendőrség olasz anarchisták akcióira gyanakszik.

Az ukrán nagykövetségen is gyanús csomagot találtak, az olasz rendőrség vizsgálata szerint az azonban robbanóanyagot nem tartalmazott.

Police arrive at the Chilean embassy in Rome, December 23, 2010. An explosion occurred at the Chilean embassi in Rome, police said on Thursday were no further details. The explosion occurred hours after a package exploded at the Swiss embassy in Rome
Police arrive at the Chilean embassy in Rome, December 23, 2010. An explosion occurred at the Chilean embassi in Rome, police said on Thursday were no further details. The explosion occurred hours after a package exploded at the Swiss embassy in Rome, injuring one person seriously. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)

A chilei és a svájci nagykövetségre érkezett robbanó leveleket a követségek munkatársai nyitották ki, akik ekkor sérültek meg. A svájci kirendeltség alkalmazottját súlyos kézsérülésekkel szállították kórházba.

Az itáliai nemzetbiztonsági hatóságok arra gyanakszanak, hogy olasz anarchisták rejtették csomagokba a robbanószerkezetet, válaszul arra, hogy április 15-én Svájcban őrizetbe vették három társukat, akik a gyanú szerint az IBM egyik irodaháza ellen terveztek merényletet.

Franco Frattini olasz külügyminiszter "sajnálatos erőszakcselekménynek" minősítette a robbantásokat.

Az európai hatóságok a karácsonyi ünnepek idején magasabb terrorkészültségben vannak. Rómában kedden bombariadó volt az egyik metróvonalon, mivel egy gyanús, drótokat és lőporra emlékeztető anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik szerelvényben. A csomagról később kiderült, hogy ártalmatlan, mivel nem volt benne detonátor és lőpor se.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.