Kamionosblokád Olaszországban

Vasárnap éjféltől Olaszország száz pontján kezdenek demonstrációba a megélhetésükért sztrájkoló olasz fuvarozók, akik az autósztrádák és vasútvonalak lezárására készülnek.

A kamionosok országos tiltakozó akciója miatt az olasz autósztrádákon már vasárnap este hat órától feloldják  a teherszállító gépjárművekre a hétvégeken vonatkozó korlátozást a később várható forgalmi káosz megelőzésére. 

Az olasz fuvarozókat tömörítő Trasportounito és más társszakszervezetek a római kormánynak az ágazatot sújtó megszorító intézkedéseivel szemben hirdették meg a tüntetést egyelőre vasárnapra és hétfőre. Nem kizárt azonban, hogy a kamionossztrájk több napig tart, ahogyan tavaly is történt, akkor is a karácsony előtti időszakban.

A kamionosok gépjárműveikkel a nagyobb olasz városok terein, a városokba bevezető országutakon, az autósztráda kapuknál, vasúti csomópontoknál és kikötőkben tartanak demonstrációkat. A hatóságok előre jelezték, hogy nem engedik meg a közlekedési vonalak elfoglalását. A tüntetők célja azonban az, hogy forgalmi blokádot teremtsenek.

Az olaszok már felkészültek a legrosszabbra: a hétvégén hosszú sorok álltak a benzinkutaknál, és sokan előre bevásároltak arra az esetre, ha a kamionosblokád megbénítja az üzemanyag- és élelmiszer-ellátást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.