Kamerákkal serkentenék a turizmust Egyiptomban

A legnépszerűbb idegenforgalmi célpontokon készülnek kamerákat elhelyezni Egyiptomban, hogy növeljék a gazdaság számára fontos ágazat forgalmát.

Kamerák kihelyezésével bizonyítaná Egyiptom, hogy bárki bátran ellátogathat a közel-keleti országba, amelyet az elmúlt két év politikai viszontagságai miatt turisztikai célpontként számos ország tiltólistára tett.

A kamerákat a legnépszerűbb idegenforgalmi célpontokon – például Kairóban Sarm es-Sejkben és más tengerparti üdülőhelyeken – állítanák fel. A kormányzat ugyanis fontosnak tartja, hogy helyreállítsa a turizmust, amely az ország második legfontosabb bevételi forrása. A 2012-2013-as pénzügyi évben 9,75 milliárd dollárt hozott a költségvetésnek ez az ágazat, csaknem kétmilliárddal kevesebbet, mint 2009-201-ben.

Egyiptomban 2011 februárjában buktatták meg Hoszni Mubarak elnököt, idén nyáron pedig utódját, Mohamed Murszit váltották le az ország katonai vezetői, heves utcai zavargásokat okozva. A helyzet azóta csak részben normalizálódott.

A magyar külügyminisztérium továbbra sem ajánlja Egyiptomot utazási célpontként, noha az arab állam budapesti nagykövete még szeptemberben a figyelmeztetés visszavonására szólított fel. Egyebek közt arra hivatkozott, hogy külföldi turistát nem ért támadás a zavargások alatt, a magyarok által kedvelt Sarm es-Sejk és Hurghada biztonságos, Németországban, Nagy-Britanniában és Csehországban már nincs érvényben figyelmeztetés. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.