Kalózokat fogtak Kenyánál

Egy francia fregatt elfogott szerdán tizenegy kalózt Kenya partjainál – jelentette be a francia védelmi minisztérium. A minisztérium közleménye szerint egy a francia fregattról felszálló helikopter észlelte kedden este a kalózhajót, amint éppen támadást intézett a csaknem 22 ezer tonnás, Safmarine Asia nevű, libériai zászló alatt közlekedő teherhajó ellen.

Egy francia fregatt elfogott szerdán tizenegy kalózt Kenya partjainál – jelentette be a francia védelmi minisztérium. A Nivose fregatt az európai uniós Atalanta művelet keretében hajt végre kalózok elleni hadműveleteket a kelet-afrikai térségben.

A minisztérium közleménye szerint egy a francia fregattról  felszálló helikopter észlelte kedden este a kalózhajót, amint éppen  támadást intézett  a csaknem 22 ezer tonnás, Safmarine Asia nevű, libériai zászló alatt közlekedő teherhajó ellen.

A francia haditengerészet hajója nyomon követte a vízi járművet  a szerdára virradó éjszakán, majd napkeltekor lecsapott a  kalózhajóra. Az elfogott tengeri rablókat jelenleg a Nivose fedélzetén tartják őrizetben.

tíz méter hosszú kalózhajó két rohamcsónakot vitt a fedélzetén, ezt a teherhajók elleni támadások eszközeiként használták a tengeri rablók. 17 hordó volt a kalózhajón, mindegyikben 200 liter üzemanyaggal.

A Nivose fregattal együtt.jelenleg nyolc (francia, német, olasz és spanyol) hadihajó vesz részt a hadműveletben. Kísérik a kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölben, és biztosítják a hajózási útvonalakat. Ezt az tette szükségessé, hogy nagymértékben megnőtt az utóbbi időkben Szomália keleti partjainak térségében a kereskedelmi hajók elleni kalóztámadások száma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.