Megy a harc a 7 milliárdodik földlakó címért

Egyes híradások szerint az ENSZ szimbolikusan a Fülöp-szigeteken született Danica May Camachot ismerte el a Föld hétmilliárdodik lakójának.

A baba éjfél előtt két perccel jött a világra azon a napon (október 31-én), amelyet az ENSZ "Hétmilliárd napnak" nevezett el.

Sokaknak van hétmilliárdodik babája

Az újszülött Balázsi Anna pihen édesanyja, Varga Erzsébet vállán a Jósa András Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, Nyíregyházán
Nyíregyháza, 2011. október 31. Az újszülött Balázsi Anna pihen édesanyja, Varga Erzsébet vállán a Jósa András Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán, Nyíregyházán. Október utolsó napján a föld népessége elérte a hétmilliárdot; ha ilyen ütemben szaporodik tovább az emberiség, 2100-ra már 10 milliárd ember élelmezését, energiaszükségleteit és lakhatását kell majd biztosítania a már jelenleg is túlterhelt bolygónknak. MTI Fotó: Balázs Attila

Különböző időzónákban lévő országok mind a saját csecsemőikre követelik a hétmilliárdodik címet. Oroszországban például két különböző időzónában fekvő város két csecsemője is "harcol" az elsőbbségért.  Az egyik egészséges újszülött, aki a Pjotr nevet kapta szüleitől 3600 grammal és 50 centiméterrel éjfél után két perccel jött a világra Kalinyingrádban.

Ezen a napon éppen Kalinyingrádban mutatják be az ENSZ Népesedési Alapja jelentését a Föld lakosságszámának alakulásáról, valamint kerekasztal-beszélgetést tartanak az Orosz Föderáció demográfiai helyzetéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.