Kalasnyikovval lőttek rendőrökre Brüsszelben

Ismeretlen tettesek rálőttek a rendőrökre kedd délután Brüsszelben, miközben a rendfenntartók házkutatást tartottak egy lakásban a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokkal összefüggésben. Az elkövetők ellen hajtóvadászat indult, egy terroristát agyonlőttek.
Kalasnyikov típusú gépkarabéllyal támadtak ismeretlenek a helyszínen lévő rendőrökre, akik közül az egyik súlyosan megsebesült. A német Bild úgy tudja, a rendőrt a fején lőtték meg. A BBC kora esti tudósítása szerint összesen négy  rendőr sebesült meg a lakásnál kitört lövöldözésben, köztük egy francia rendőrnő.
Hivatalosan egy könnyebb sérültet ismertek el a hatóságok
Hivatalosan egy súlyos sérültet ismertek el a hatóságok
Francois Lenoir / Reuters

A tettesek a háztetőkön keresztül elmenekültek – írta a BBC. Forest polgármestere, Marc-Jean Ghyssels a helyi sajtóval kedd délután azt közölte, hogy két gyanúsított még szökésben van, ők elbarikádozták magukat egy lakásban. Harmadik társukat agyonlőtték a belga szövetségi ügyészség esti tájékoztatása szerint. A férfit azután lőtték le, hogy észrevették egy közeli kertben a rendőrség helikopteréről – tájékoztatott a La Libre Belgique című helyi újság.

A környéket teljesen lezárták a hatóságok, a városrész fölött rendőrségi helikopterek köröznek, a terrorelhárítás razziákat tart.

A BBC tudósítója, Damian Grammaticas a helyszínről azt jelentette, hogy az egész városrészt ellepték a rendőrök, és minden bekötőutat lezártak. Úgy tűnt, az akció a Rue de la Station útra összpontosított. 

Razziát tartanak Brüsszel Forest nevű külvárosában
Razziát tartanak Brüsszel Forest nevű külvárosában
Yves Herman / Reuters

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a Reuterssel azt közölte, hogy a belga rendőrök munkáját franciák is segítik a razziákban.

A tavaly november 13-án történt párizsi terrortámadásokkal összefüggésben Belgiumban tizenegy embert vettek már őrizetbe, nyolc embert pedig le is tartóztattak. A francia és belga illetőségű terroristák többsége a merényletekben vagy később, a rendőri razziák során meghalt, két gyanúsított, Salah Abdeslam és Mohamed Abrini viszont még szökésben van.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.