Kadhafi a határon ragadt

Az algériai határon ragadt Moammer Kadhafi, mert a határőrök nem engedik be. Az ezredes állítólag többször próbált kapcsolatba lépni Abdel-Aziz Bouteflika algériai államfővel, de az soha nem vette fel a telefont.

Nem sikerült családja után szöknie Moammer Kadhafi líbiai diktátornak. Az ezredes fennakadt az algériai határon, a határőrök nem engedték be - írta az El Vatan című algériai lap. Kadhafi felesége és több gyermeke a hét elején menekült Algériába.

Az ezredes ezután többször is megpróbálta felhívni az algériai államfőt, de soha nem érte el. Egy algériai illetékes mentegetőzött, hogy az államfő házon kívül van, sok a dolga, és nem akar belekeveredni a líbiai ügyekbe. Az El Vatan szerint Kadhafi most a határ menti Gadamesben van, néhány családtagjával együtt.

Eközben Európa már a Kadhafi utáni időkre készül, a mai párizsi Líbia konferenciával.  60 ország képviselője vesz részt a megbeszélésen, amelyen Nicolas Sarkozy elnök saját győzelmét is ünnepelheti. Ő sürgette leghangosabban a Líbia elleni nemzetközi beavatkozást februárban. A konferencián ott lesz David Cameron brit komrányfő is, és képviselteti magát Moszkva is, amely szintén elismerte az Átmeneti Nemzeti Tanácsot. A katonai beavatkozással szembeni húzódozás miatt azonban csak "macskaasztal" jut a németeknek - keseregnek máris a német lapok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.