Így védekeznek egy atomcsapás ellen Belgiumban

Az egyre növekvő terrorveszély Belgium nukleáris létesítményeinek biztonságát is érinti, emiatt rendelte el az intézkedést az egészségügyi minisztérium.
Maggie De Block egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint nemcsak az atomerőművek közelében lakók kapnak jódtablettát, hanem az ország valamennyi lakosa. A jód ugyanis a pajzsmirigyet védi a radioaktivitással szemben – magyarázta. Az azonnali intézkedés a reaktorok 100 kilométeres körzetében kiterjed a szomszédos országokra is.

Belgium különleges biztonsági intézkedéseket vezetett be, miután a novemberi párizsi, majd a márciusi brüsszeli merényletek felderítése érdekében folytatott nyomozások részletei alapján felmerült, hogy az ország nukleáris létesítményei a Belgiumban tevékenykedő terrorista sejtek célpontjai lehetnek.

A döntés egy sor biztonsági intézkedésnek volt része, amelyek az ország legmagasabb terrorfenyegetettségi szintjének bevezetésével álltak összefüggésben. Az ország valamennyi nukleáris létesítménye fokozott ellenőrzés és biztonsági intézkedések mellett dolgozik, védelmüket a hadsereg megerősítette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.