Jihadi John tangót táncolt a kivégzett túszokkal

Egy huszonhat éves dán fotós mesélt arról, hogy az Iszlám Állam híres hóhérja hogyan kínozta és alázta meg áldozatait.

Daniel Rye Ottosen tavaly júniusban szabadult ki az Iszlám Állam fogságából, miután családja kifizette a dzsihadisták által kért váltságdíjat. A fotós volt az egyik utolsó túsz, akit az iszlamisták nem végeztek ki. Ottosent James Foleyval, David Hainesel, Alan Henninggel és Stevens Sotloffal tartották fogva, akiket később Jihadi John, eredeti nevén Mohamed Emwazi lefejezett.

Az Independent azt írja, a fotós szabadulásáért családja 20 millió dán koronát (832 milliárd forint) fizetett. A családot sokan bírálták, amiért terroristáknak adtak ennyi pénzt.

A dán fotós elmesélte, hogyan kínozták őket a dzsihadisták. Ottosen próbált öngyilkos lenni, hogy véget vessen a szenvedésnek, de nem sikerült neki. A Szíriában túszul ejtett fotóst Jihadi John is kínozta.

"Akarsz táncolni?" - kérdezte tőle az IS brit származású hóhérja. A férfinak nem volt választása, mert Emwazi elrántotta és táncolni kezdtek. Ottosen nem mert senkire sem nézni, nehogy még több verést kapjon. Körbetáncolták a cellát, majd a hóhér a földre lökte, rugdosni és ütni kezdte.

Ottosen tizenkilenc férfivel és öt nővel tartották túszul, köztük James Foleyval, aki a fotós szabadulása előtt egy üzenetet bízott rá, amit a férfi hazatérvén átadott a kivégzett amerikai újságíró családjának. 

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.