„Jerome, légy a szomszédunk!” – kiakadtak a szurkolók a jobboldali politikus beszólásán

Jerome Boateng szomorú, hogy ilyesmi még előfordul, de szavai szerint csak mosolyog a dolgon. Angela Merkel viszont nem hagyta annyiban: a német kancellár aljasnak nevezte Alexander Gauland (Alternatíva Németországnak, AfD) nyilatkozatát. A radikális jobboldali párt alelnöke azt mondta egy lapinterjúban a német válogatott védőről: „az emberek szeretik labdarúgóként, de nem akarnák, hogy egy Boateng legyen a szomszédjuk”.

A közfelháborodást látva Gauland, s az AfD „arca”, Frauke Petry pártelnök is elnézést kért. Azt hangoztatták, hogy nem akarták megsérteni a ghánai apától és német anyától Berlinben született futballistát. Gauland szerint kiforgatták a szavait, s azzal védekezett, hogy nem ismeri ki magát a labdarúgásban.

A Bayern Münchenben játszó 27 éves Boateng – a Szlovákia elleni vasárnapi felkészülési meccsen elszenvedett 1-3-as vereség után – azt nyilatkozta: nagyon jól esett neki a szurkolók szimpátia-reakciója, az augsburgi stadionban ugyanis számos transzparensen az állt: „Jerome, legyél a szomszédunk”.

Sami Khedira, a német válogatott tunéziai apától és német anyától Stuttgartban született középpályása arcátlanságnak nevezte Gauland megnyilvánulását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.