Játékfegyver miatt lőttek le a rendőrök egy 13 éves fiút

Azt hitték, Andy Lopeznél valódi gépkarabély van.

Játékfegyver miatt lőttek le a rendőrök egy tizenhárom éves fiút az Egyesült Államokban, a kaliforniai Santa Rosában, egy nappal azután, hogy a Nevada állambeli Sparksban egy tizenkét éves fiú tüzet nyitott a matematikatanárára, megsebesítette két iskolatársát, majd magával is végzett. A Santa Rosa-i fiút, Andy Lopezt az utcán lőtték le; ahogy a rendőrök vallomása hangzik, amikor megpillantották, a játékfegyver éppen a fiú kezében volt. Felszólították, hogy dobja el, amire ő elkezdett feléjük fordulni. Abban a hitben, hogy Lopeznél nem játékfegyver, hanem valódi gépkarabély van, a rendőrök tüzet nyitottak Lopezre. Amikor a mentők megérkeztek, a fiú már halott volt.

Egy szemtanú később a helyi újságíróknak elmesélte, hogy hét lövést halott, amelyből három közvetlenül azután dördült el, hogy a rendőrautó megállt az utcán sétáló Lopez mellett. A fiú övébe tűzve még egy műanyag revolvert is találtak. Mind a két játékfegyver az egyik barátjáé volt.

Steve Freitas Sonoma megyei seriff „tragédiának” nevezte a történteket, és vizsgálatot ígért az ügyben. A két rendőrt szabadságra küldték.

Ami a nevadai incidenst illeti, annak a halottját, a matematikatanár és afganisztáni veterán Michael Landsberryt az ámokfutó fiú akkor lőtte le, amikor Landsberry éppen szóval tartotta, hogy az iskolatársak elmenekülhessenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.