Janukovics törni akart

A leváltott ukrán elnök láthatóan feszült volt a pénteki rosztovi sajtótájékoztatón.

A visszatérésről és az Ukrajnáért folytatott harcról tett kijelentések ellenére inkább az önbizalomhiányt lehetett érezni pénteken a leváltott ukrán elnökön, Viktor Janukovicson. Janukovics ma az oroszországi Rosztovban tartott sajtótájékoztatót. Láthatóan feszült volt, mert egy önfeledt pillanatban megpróbálta eltörni a tollát. Nem sikerült neki. Az ukrán politikai válságban valószínűleg teljességgel ártatlan és ártalmatlan írószerszám kicsúszott a kezéből. „Először is, bocsánatot szeretnék kérni” – mondja közben.

Az exállamfő ma először állt a nyilvánosság elé azóta, hogy szombaton elmenekült Ukrajnából, a kijevi parlament pedig órákkal később ellenszavazat nélkül a menesztése mellett döntött. Feszültnek lennie van miért. A kijevi kormányellenes tüntetések halálos áldozatai miatt  nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, Oleh Mahnyitszkij ukrán főügyész pedig péntek este a kiadatását kérte Oroszországtól.

Janukovics nem az első elnök, aki egy sajtótájékoztatón kihívást lát az asztalon heverő tollakban. A volt cseh államfő, Václav Klaus három éve Chilében csent el egyet. Klaust eközben nemhogy a kollégája, a mondókájába éppen hogy csak belekezdő Sebastian Pinera, de a jelenlévő kamerák sem zavarták túlságosan – az arckifejezéséből ítélve pedig nagyon elégedett volt magával.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.