Ján Slota kikezdte Berényi Józsefet

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) ma beadvánnyal fordult a pozsonyi belügyminisztériumhoz, amelyben kéri, hogy vizsgálják ki, vajon múlt szombaton törvényesen választották-e meg újra Berényi Józsefet a Magyar Koalíció Pártjának elnökévé.

A Ján Slota vezette politikai tömörülés szakértői azzal érvelnek, hogy a szlovák törvények szerint csak az a személy választható meg pártelnökké, aki elmúlt tizennyolc éves és jogi értelemben teljes mértékben cselekvőképes. Márpedig Berényi József idén a saját elhatározásából az elsők között kérte idegen ország állampolgárságát, s ha azt megkapta, akkor a hatályos jogszabály szerint elveszíti a szlovákot, tehát nem felel meg a rendelkezéseknek. A beadványban kérik azt is, hogy a belügyminisztérium derítse ki, vajon az MKP elnöke megkapta-e már a magyar állampolgárságot, s tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Lapunk megkeresésére Berényi József közölte, hogy már megszokta Ján Slota magyarellenes kirohanásait, ezért azokat nem is kommentálja. Ugyanakkor érdeklődéssel várja, miként reagál a beadványra a belügyi tárca. Elmondta azt is, hogy a jelenlegi nacionalista szlovák légkörben nem hajlandó nagydobra verni, hogy mikor kapja meg könnyített eljárásban a magyar állampolgárságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.