Izraelnek kémkedett a hollywoodi producer

Arnon Milchan nevéhez fűződik a Harcosok klubja, a Micsoda nő! és a Szigorúan bizalmas is. Évtizedeken át dolgozott Izraelnek.

A 68 éves Milchan hétfőn egy izraeli riportműsorban ismerte el, hogy a hatvanas években egy izraeli ügynökségnél dolgozott, és támogatta az ország titkos, nukleáris fegyverekkel kapcsolatos projektjét.

Az Izraelben született férfit a tudományos kapcsolatokért felelős izraeli ügynökséghez vették fel. A jelenlegi államfő, Simon Peresz szervezte be. Az ügynökség feladata az volt, hogy tudományos és műszaki információkat szerezzen meg titkos védelmi programokról az izraeli atomprogram fejlesztéséhez. Azután is folytatta, hogy befutott Hollywoodban, a riportműsor, az Uvda szerint volt időszak, amikor 17 országban 30 céget tartott fent. Milchan nevéhez olyan filmsikerek fűződnek, mint a Mr. és Mrs. Smith, a Szigorúan bizalmas, vagy a Harcosok klubja. Dolgozott együtt Martin Scorsesével, Roman Polanskival és Oliver Stone-nal is.

Milchan elmondta, hogy évek óta keringtek a pletykák Hollywoodban arról, hogy mit csinál, és bárcsak azonnal foglalkozott volna velük. Hollywoodban nem akarnak fegyverkereskedőkkel dolgozni, olyasvalakikkel, aki abból élnek, hogy gépfegyvereket adnak el" - mondta. „Ahelyett, hogy egy forgatókönyvről beszéltek volna nekem, fél órán át kellett magyarázkodnom, hogy nem vagyok fegyverkereskedő. Nem vagyok az, nem adok el fegyvereket, nem adok el rakétákat. Bárcsak tudnák az emberek, hányszor kockáztattam az életemet a hazámért” – mondta. Beszélt arról is, hogy évekkel ezelőtt az Oscar-díjas filmrendező, a 2008-ban elhunyt Sydney Pollack segített neki titkos katonai felszerelések beszerzésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.