Izraeli légicsapások a Gázai övezetben

Izrael kedden a Gázai övezetbeli célpontokra mért légicsapásokkal torolta meg, hogy korábban a palesztin oldalról orvlövész lelőtt egy a határkerítésnél karbantartási munkát végző civil izraelit.

A férfi a kórházba szállítást követően meghalt. Az eset akkor történt, amikor Benjamin Netanjahu miniszterelnök a közeli Szderótban részt vett egy új vasútvonal megnyitásán. A kormányfő ottani beszédében világossá tette, hogy választ adnak a súlyos incidensre.

Kedd délután Gáza városának több pontján is robbanásokat lehetett hallani. A Hamasz közlése szerint a légitámadások két halálos áldozatot követeltek, egyikük egy három éves kislány, akinek két testvére is megsebesült. További hat sebesültet is jelentettek a kórházak, egyikük állapota súlyos..

Ez volt az utóbbi hónapok legsúlyosabb incidense, amely az immár több mint egy éve tartó tűzszünet destabilizálásával is fenyegethet.

A keddi palesztin orvlövész akcióját megelőzően – mint az AP hírügynökség emlékeztet - vasárnap egy izraeli buszon robbant egy csőbomba, szerencsére a járművet időben kiürítették. Hétfőn pedig egy ciszjordániai telep környékén megkéseltek egy izraeli rendőrt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.