Izraeli katonák egyiptomi határőrre lőttek

Tüzet nyitottak az egyiptomi határon járőröző izraeli katonák hétfőn kora reggel egy egyiptomi határőrre, aki a kezében lévő fegyverrel fenyegető mozdulatokat tett. Már meg is alakult az incidenst vizsgáló vegyes bizottság.

- Katonák egy gyanús alakot láttak közeledni, kezében lőfegyverrel, amelyet fel is húzott" - mondta az izraeli hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy a katonák előbb a levegőbe lőttek, majd az illető irányába. Azt feltételezték, hogy a határon át Izraelbe akar jutni.

Utóbb derült ki, hogy a fegyveres egy egyiptomi határőr. A lövésektől a vállán megsebesült - közölte a katonai rádió. A vörös-tengeri Eilat üdülővárostól mintegy húsz kilométerrel északnyugatra történt incidens kivizsgálására egyiptomi-izraeli vegyes bizottság alakult.

A határ izraeli oldalán húzódó utat lezárták a forgalom elől - mondta még a szóvivő. Az állandó csempésztevékenység miatt az izraeli katonák a legmagasabb fokú riadókészültségben vannak a szóban forgó határszakaszon.

Kairóban egy egyiptomi biztonsági illetékes megerősítette, hogy egy fiatal, 21 éves újonc megsebesült a vállán, "valószínűleg a határ túloldaláról" kilőtt golyótól. "Kórházba szállították, az állapota súlyos" - tette hozzá a név nélkül nyilatkozó biztonsági vezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.