Izrael nem adja Jeruzsálemet

Jeruzsálem Izrael feloszthatatlan fővárosa lesz - szögezte le szerdán Washingtonban egy illetékes Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök küldöttségéből, megcáfolva ezzel a védelmi miniszter nem sokkal korábban tett kijelentését.

A miniszterelnök véleménye, hogy Jeruzsálem kérdése az egyik kulcskérdés a közvetlen tárgyalásokon. Az álláspontunk az, hogy Jeruzsálem Izrael feloszthatatlan fővárosa lesz - hivatkozott Netanjahura az izraeli tárgyalóküldöttség egyik tagja. Ehud Barak védelmi miniszter egy szerdán megjelent lapinterjúban azt mondta, hogy Izrael kész átengedni a palesztinoknak Jeruzsálem egyes, arabok lakta részeit. A zsidó állam kezében lesznek a nyugati kerületek és a Kelet-Jeruzsálemben létesített 12 telep 200 ezer lakossal - jelentette ki.

A palesztinok a megszállt Ciszjodániában és a Gázai-övezetben kívánják megalapítani leendő államukat. Ennek fővárosául azt a Kelet-Jeruzsálemet kívánják megtenni, amelynek óvárosa egyszerre ad otthont az iszlám világ harmadik legfontosabb szentélyének, az al-Aksza mecsetnek, valamint a zsidók legfontosabb kegyhelyének, a Siratófalnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.