Izrael Hamász-fegyvereseket ölt

Az izraeli légierő a szerdai légicsapásban egy, a keddiben három Hamász-fegyverest ölt meg. Szerdán a Gázai övezetből is támadták Izraelt.

Hárman megsérültek szerda reggel Izrael déli részén a Gázai övezetből indított rakétacsapásokban, írja a Reuters. A palesztinok szerint tíz, Izrael szerint negyven rakétát lőttek ki, egy részüket a Vaskupola nevű rakétavédelmi rendszer szedte le.

Hamad bin Kalifa ász-Száni katari emír látogatása után kedden az izraeli légierő légicsapásában három Hamász-fegyveres meghalt. A hírt az iszlamista fegyveres szervezet is megerősítette. A támadás válasz volt a Gázai övezetből indított bombatámadásra, amelyben tegnap egy izraeli katona súlyosan megsérült. Izrael bezáratta a Gázai övezet mellett lévő iskolákat, és felszólította a lakosokat, hogy inkább maradjanak házaikban.

Röviddel a szerdai támadás után két robbanás rázta meg Gázát, állítólag egy Hamász-fegyveres életét vesztette. Gázai szemtanúk szerint az izraeli erők nyilvánvalóan azokat a támadták, akik kilőtték a rakétákat. Izrael egyelőre nem kommentálta az esetet, a Hamász szerint az izraeli hadsereg tankokkal is lőtt a városra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.