Izrael: a tűzszünet ellenére megy a harc

Egy megelőző csapásban az izraeli légierő egy palesztin terrorkommandót vett célba, amely éppen Izraelre készült rakétákat kilőni.

Egy palesztin harcos meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült vasárnap délután egy izraeli légitámadásban a Gázai övezet déli részén, Rafah átkelőhelytől keletre - közölték szemtanúk és helyi palesztin mentősök.

A Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFPF) nevű kis szélsőbaloldali nacionalista csoport azt közölte, hogy az ő tagjai az áldozatok, s a halottat Ahmed Dzsargúnnak hívták. Sebesült társa válságos állapotban van orvosi források szerint.

A légicsapás néhány órával azután történt, hogy helyreállt egy hallgatólagos tűzszünet a gázai övezeti fegyveres csoportok - köztük a DFPF - és Izrael között. Az izraeli hadsereg megerősítette a légicsapás hírét, azt hangoztatva, hogy a légierő egy gépe célba vett egy terrorkommandót, amely rakétákat készült kilőni Izraelre.

Tíz palesztin, köztük az Iszlám Dzsihád radikális csoport kilenc harcosa halt meg a hét végén 24 óra alatt az övezet elleni légitámadásoktól, és egy izraeli belehalt súlyos sebeibe, amelyeket a déli Askelón városába becsapódott rakéta okozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.