Izrael új kémműholdat lőtt fel az űrbe

Izrael „Ofek 10”, vagyis „Horizont 10” néven új kémműholdat bocsátott fel a világűrbe - közölte a katonai rádió csütörtökön. A védelmi minisztérium és a helyi hadiipar által éjjel útjára bocsátott műhold a hadsereg hírszerzését fogja szolgálni a világ különböző pontjairól küldött fényképekkel és a célba vett objektumok háromdimenziós feldolgozásával.

A csütörtök reggel érkezett jelek alapján a rendszer megfelelően működik. A minden időjárási körülmény közepette és éjszaka is megbízható és különösen magas felbontású képeket előállító Ofek 10 radarral működik, s viszonylag alacsony pályán kering az atmoszférán kívül. Még néhány napig eltartanak végső pályára állításának és működése ellenőrzésének a munkálatai, majd megkezdi a képek sugárzását az izraeli hadseregnek.

Izrael 1988-ban állította Föld körüli pályájára Ofek 1 nevű első katonai műholdját, egy-egy új műhold kifejlesztése mintegy nyolc évig tart. Izraelen kívül jelenleg még tizenegy ország képes készíteni és pályára állítani saját gyártmányú műholdakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.