Izrael-ellenes tüntetés az ammani követségnél

Izrael evakuálta követségének személyzetét Ammanból a csütörtök délutánra meghirdetett „millió ember menetét” megelőzően.

Mint a Haaretz értesült, a diplomatákat és hozzátartozóikat szállító konvoj szerda éjszaka hagyta el a jordán fővárost. Az izraeli külügyminisztérium nem kívánta kommentálni a fejleményt, csak annyit közölt, hogy egy követségi telefonos szolgálatra a jordán fővárosban maradt. A jelek szerint tartanak attól, hogy megismétlődhet, ami a múlt héten történt Kairóban az izraeli követség megostromlásakor.

A demonstráció szervezői – baloldali mozgalmak, szakszervezetek és iszlamisták – eleve az izraeli követséghez invitálták a menet részvevőit, hangoztatva, hogy céljuk a képviselet bezárása és az 1994-ben Izraellel kötött békeszerződés felmondásának kierőszakolása. Jordánia mintegy hat milliós lakosságának csaknem fele palesztin származású. Csütörtökön délben még nem volt jele a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek az izraeli követségnél, a megszokott jordániai fegyveres rendőrök és izraeli biztonságiak álltak csak őrt.

(The Guardian)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.