Izland: tüntetés éjjel-nappal

Első ízben éjszaka is a parlament épülete előtt maradt a pénzügyi válság miatt tiltakozó tömeg Izland fővárosában. Ez volt a 320 ezres lakosú Izland legnagyobb demonstrációja azóta, hogy 1949-ben tiltakoztak a NATO-csatlakozás miatt.

Első ízben éjszaka is a parlament épülete előtt maradt a pénzügyi válság miatt tiltakozó tömeg Izland fővárosában. A rendőrségnek csak hajnali három óra körül sikerült könnygáz bevetésével visszaszorítani a mintegy 1000 fős tömeget. Ezt  megelőzően az althing épülete előtt kisebb gyújtogatásokra is sor  került.

Kedden közel kétezer fő több mint 12 órán keresztül tüntetett a  parlamenti év kezdete alkalmából. Ez volt a 320 ezres lakosú Izland  legnagyobb demonstrációja azóta, hogy 1949-ben tiltakoztak a NATO-csatlakozás miatt.

A szigetországban szerdán és a hét folyamán további akciókkal  számolnak. Izland három vezető bankjának összeomlása után az emberek  súlyos pénzhiánnyal küzdenek, gyors tempóban növekszik a  munkanélküliség, és sújtja őket a korona drasztikus leértékelődése is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.