Itt a fizetős YouTube!

A videomegosztó hajlandóságot tesztelik ez egyelőre kísérleti fázisban bevezetett rendszerrel. Egyelőre néhány csatorna van az ajánlatok között, havi 99 centért.

Fizetőssé válik a YouTube – legalábbis a videomegosztónak az a néhány csatornája, amelynek a felvételeit ezentúl havi 99 centért lehet megnézni. Az 53 csatorna között ott van a Sesame Street és a National Geographic Kids, a YouTube – illetve tulajdonosa, a Google – célja pedig a kísérleti fázisban lévő rendszerrel nyilvánvalóan az, hogy versenyre keljen a kábeltelevíziókkal és a hasonlóan fizetős szolgáltatást nyújtó online csatornákkal is. (Amilyen például a Kevin Spacey főszereplésével készült sorozatról, a House of Cardsról ismert Netflix.)

A YouTube-ot jelenleg havonta egymilliárd ember nézi szerte a világon, Eric Schmidt Google-vezér pedig nemrég úgy nyilatkozott, a hagyományos televíziók korszaka nemsokára véget ér, a jövő a videomegosztóé.

A Google 2006-ban 1,65 milliárd dollárért vette meg a YouTube-ot, amely azóta is az internetes videopiac ura, és ha szerényen is, de a hirdetők révén állítólag termel bevételt. Mivel a YouTube fenntartása a nagy hálózati és tárkapacitás miatt sokba kerül, a Google évek óta gondolkodik a fizetős rendszer bevezetésén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.