Iszlám Állam-ellenesek hekkelték meg a BBC-t

Szilveszter napján több órán át elérhetetlen volt a BBC honlapja. A hekkertámadásért a New World Hacking nevű, Iszlám Állam-ellenes csoport vállalta a felelősséget.
A hekkerek szerint a támadás csak képességeik tesztje volt. A BBC ugyanakkor elutasítja, hogy támadás okozta volna a szilveszteri problémákat. A brit állami média szombaton nem akarta kommentálni a New World Hacking állításait sem.

A szervezet a BBC technológiai tudósítójával, Rory Cellan-Jonesszal vette fel a kapcsolatot, akinek azt írták, hogy a központjuk az Egyesült Államokban van, céljuk pedig az, hogy az Iszlám Államhoz köthető oldalakat lekapcsolják. Az egyelőre nem világos, a BBC miért került fel listájukra.

Állításuk szerint a támadás csak egy teszt volt, és nem gondolták volna, hogy több órára elérhetetlenné tehetik a BBC oldalát. Az eset azt bizonyítja, hogy szervereik nagyon erősek.

A hekkercsoport 12 főből - nyolc férfi és négy nő - áll, és 2012-ben alakult. A szervezet állítólag a Ku Klux Klan elleni, valamint az Anonymous párizsi merényletek után indított akciójában is részt vesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.