Istenkáromlásért lincseltek Pakisztánban

A tömeg betört a rendőrségre, és halálra verte a muzulmán férfit, mert állítólag a Koránt gyalázta.

Miután a férfit halálra verték, holttestét felgyújtották, állítják a szemtanúk.

Korábban az áldozatot azért adták át a rendőröknek, mert állítólag egy Dadu körzetben található mecsetben Koránt égetett. Az istenkáromlás híre elterjedt, majd pár órával később a feldühödött tömeg megrohamozta a rendőrséget, és megölte a férfit.

A körzeti rendőrfőnök a BBC-nek elmondta, hogy a lincselést mobiltelefonnal felvették, így könnyebb lesz azonosítani az elkövetőket is. Harminc embert az esettel kapcsolatban már el fogtak, a helyi rendőrfőnököt és öt beosztottját pedig letartóztatták, mert nem tudták megvédeni a férfit.

Pakisztánban az istenkáromlás még mindig nagyon súlyos bűncselekménynek számít, a felháborodott tömeg sokszor nem várja meg a jogi eljárás lefolytatását, és meglincseli a feltételezett bűnösöket.

2011-ben két politikust öltek meg, amiért az istenkáromlást büntető törvény ellen beszéltek. Legutóbb pedig Rimsha Masih keresztény lány ügye keltett nemzetközi figyelmet. A tinédzser lányt is istenkáromlással vádolták, múlt hónapban azonban ejtették az ügyet, miután bebizonyosodott: tévesen gyanúsították meg a lányt, táskájába csak becsempészték az égett Korán-lapokat. Kiderült, a vádlók azt akarták elérni, hogy a környékbeli keresztények meneküljenek el. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.