Ismét kórházban Fülöp herceg

II. Erzsébet 91 éves férjét szerdán szállították a skóciai Balmoral kastélyból az aberdeeni kórházba. Állapota nem életveszélyes.

A hét elején még az Isle of Wight szigeten nézte meg a világ leghosszabb múltra visszatekintő regattájának néhány versenyét, szerdán azonban kórházba került Fülöp edinburghi herceg. Az egykori tengerésztisztet a skóciai Balmoralból szállították az aberdeeni Royal Infirmary kórházba. A királyi pár rendszerint augusztustól októberig tartózkodik a vadregényes skóciai kastélyban a Dee folyó mellett.

Az uralkodó és Fülöp herceg a Lordok házában
Britain's Queen Elizabeth reads the Queen's Speech to lawmakers in the House of Lords, next to Prince Philip, during the State Opening of Parliament in central London May 9, 2012. REUTERS/Oli Scarff/POOL (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT POLITICS SOCIETY ROYALS TPX IMAGES OF THE DAY)

A Buckingham-palota hivatalosan is megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy „megelőző intézkedésről” van szó, és az elvégzett orvosi vizsgálatok befejezéséig további információkat nem kívánnak közölni. Állítólag a herceg hólyagfertőzése újult ki, állapota nem életveszélyes.

A herceg egy éven belül már harmadszor szorul kórházi kezelésre. Először közvetlenül karácsony előtt került kórházba, akkor a norfolki Sandringham kastélyból vitték a cambridgeshire-i Papworth Hospital-be, és végeztek el rajta rutin beavatkozást.

Ezek után látszólag visszanyerte egészségét. Júniusban viszont a legrosszabb alkalommal betegedett le az idős herceg. II. Erzsébet gyémántjubileumát ünneplő négynapos ünnepségsorozat alatt hólyagfertőzés miatt szorult ápolásra egy londoni magánkórházban. A flottafelvonulást ugyanis zuhogó esőben követte végig.

Az olimpiára azonban teljesen felgyógyult, és részt vett az igen fárasztó nyitóünnepségen. Másnap bejárta az Olimpiai Parkot, néhány nappal később pedig tanúja volt unokája, Zara Phillips sikerének, aki a lovastusa csapatversenyében ezüstérmet szerzett. Fülöp egyébként egészen a legutóbbi időkig szenvedélyes fogathajtó és lovaspóló játékos volt.

Az edinburghi herceg állapota még egy hete sem adott okot az aggodalomra, hiszen megjelent a gyémántjubileumot lezáró, Balmoralban megrendezett kerti partin.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.