Ismét elkaptak egy drogbárót Mexikóban

A második drogbárót kapták el rövid időn belül a mexikói hatóságok. Ezúttal a Jalisco Új Generáció egyik vezetőjét, El Menchitót kerítették kézre.

A „Junior” néven is ismert Ruben Oseguera Gonzalez négy testőrrel, tizenhárom fegyverrel és több mint négyezer tölténnyel felszerelkezve nézett szembe egyik otthonában a mexikói katonai alakulattal, amely aztán gond nélkül – egyetlen lövés sem dördült el – letartóztatta El Menchitót, a mexikói drogkereskedelem egyik nagyágyújának számító Új Generáció második emberét.

A mexikói El Universal szerint ez nagy veszteség a drogkartellnek, amelyet Gonzalez apja vezet. A főnök, ismertebb nevén El Mencho nemcsak örökösét vesztette el, de egyik kulcsemberét is. A fogás önmagában is értékesnek számít, de a drogkartellek ellen valóságos háborút vívó mexikói hatóságoknak további előnyei is származhatnak belőle, ugyanis az Új Generáció üzleti kapcsolatban áll a Sinaloa kartellel, amelyet Mexikó legkeresettebb embere, Joaquin „Shorty” Guzman vezet.

Az Új Generáció a michoacáni székhelyű Templomos Lovagok egyik nagy riválisa, amely a héten szintén elvesztette második emberét. A komódban bujkáló „Nagybácsit” szintén komoly katonai hadművelet folytán kerítették kézre. A Mexikó délnyugati részén található Michoacán állam az utóbbi hetekben igen gyakori szereplője volt a híreknek, a helyiek ugyanis megunták a hatóságok tehetetlenségét, és önvédelmi alakulatokat szerveztek a „lovagok” megfékezésére, akik nemcsak a rivális drogbandák ellen vívták harcukat, de a civileket is folyamatosan zsarolják és rettegésben tartják. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.