Zsúfolt piacokon és egy étteremben robbantott az Iszlám Állam

Négy bombatámadásban legalább 60 ember meghalt Irak fővárosában kedden. A BBC orvosokra hivatkozva azt írja, a sérültek száma meghaladhatja a százat.

Három bomba Bagdad síiták lakta területein robbant, egy pedig vegyes síita-szunnita környéken. A zsúfolt piactereken és egy étteremben végrehajtott merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára.

Fotó: Karim Kadim / MTI/AP

Az első támadás a Shaab nevű észak-bagdadi negyedben történt egy piacnál. Itt legalább 28 ember vesztette életét. A rendőrség szerint először egy útszéli bomba robbant, majd az öngyilkos merénylő azokra kezdett célozni, akik az áldozatok segítségére siettek. A támadóról először azt írták, hogy nő volt, de később az Iszlám Állam egyik férfi katonáját azonosították.

A második bomba egy szunnita-síita vegyes lakótelepen történt, egy zöldségpiacon. Itt legalább öt ember vesztette életét.

A következő támadás a Sadr City nevű telepen történt nem sokkal később. Itt 21 ember halt meg. Ez az a városrész, ahol egy hete 64 embert ölt meg egy furgonba rejtett pokolgép. Azon a napon, május 11-én összesen 93 ember vesztette életét Bagdadban, bombatámadásokban.

Fotó: Karim Kadim / MTI/AP

A negyedik bomba egy étteremben robbant kedden. Az öngyilkos merénylő kilenc embert vitt magával a halálba – írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.