Ismét lecsapott a Boko Haram

Tucatnyi nőt és lányt rabolt el a Boko Haram két nigériai faluból az ország északkeleti felében lévő Adamava államban. A helyi hatóságok még nem erősítették meg az emberrablás hírét. A helyiek azt állítják, hogy egy nappal korábban a nigériai hadsereg bejelentette, tűzszünetben állapodott meg a Boko Harammal. Ezt a csoport nem erősítette meg. A kormány azt mondja, további tárgyalásokat folytatnak majd a felek a hét folyamán a szomszédos Csádban – írja a BBC.

A támadást azután hajtották végre, hogy képviselők jóváhagyták az elnök által még júliusban kért egy milliárd dolláros hitelt, amit katonai felszerelésre és további harci egységek kiképzésére költenének. A biztonsági intézkedések így is közel 6 milliárd dollárba kerültek, ami nagyjából negyede az éves szövetségi költségvetésnek.

A kormány még mindig reméli, hogy a tárgyalások részeként az iszlamista szervezet szabadon engedi azt a kétszáz diáklányt, akiket még áprilisban raboltak el. A lányok kiszabadításáért hatalmas, világ méretű kampány indult még a nyáron, melyhez sok híresség is csatlakozott. Az interneten „ Hozzátok vissza lányainkat" feliratú táblákat tartva sok képet tettek közzé világszerte ismert művészek és politikusok.

Egy másik támadásban legalább öt ember vesztette életét, mikor az ország közép-északkeleti felében lévő Bauchi tartományban bomba robbant egy buszállomáson. A robbantásért még senki sem vállalta a felelősséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.