Ismét drónok köröztek az Eiffel-torony környékén

Az előző éjszakához hasonlóan szerdára virradó éjjel is drónok tűntek fel Párizs belvárosa és a város határa felett. A francia hatóságok még nem tudják, ki állhat az esetek mögött, de nyomozást indítottak.

Francia médiabeszámolók szerint kedden este 11 órakor és szerdán hajnali 1-kor láttak öt alkalommal drónokat körözni a francia főváros felett. Szemtanúk szerint ebből három cirkálhatott a Concorde téren, az Egyesült Államok nagykövetségének épületénél és az Eiffel-toronynál. A belvároson kívül Párizs külterületeinél is láttak távirányítású eszközöket.

A francia törvények tiltják, hogy éjszaka drónok repüljenek Párizs felett, nappal pedig engedélyhez kötik a reptetést. Az országban egyébként bárki könnyen hozzájuthat a drónokhoz, amelyeket azért tiltottak be Párizsban, mert járókelőket sebesíthetnek meg, vagy közúti balesetet okozhatnak.

BBC szerint a hatóságok egyelőre nem tudják, kik irányíthatják a drónokat, de az esetet nagyon komolyan kezelik. Az ügyészség kedden tiltott helyen való repülés gyanújával indított vizsgálatot.

A pilóta nélkül repülő kis légi járművek nem képesek egy esetleges terrortámadást végrehajtani, így ha azokat egy terrorszervezet használja, akkor felderítés céljából teszi.

Franciaországban nem ez volt az első ilyen jellegű incidens: múlt hónapban az Elysée-palota (az elnöki rezidencia), tavaly októberben pedig több atomerőmű fölött észleltek drónokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.