Iskolai ámokfutó gyilkolt Brazíliában

13 diákot lelőtt egy iskolában az intézmény egykori tanulója. A Rio de Janeiro-i elkövető végül magával is végzett

Tizenhárom gyermek meghalt, több mint húsz megsebesült abban a Rio de Janeiro-i általános iskolában, amelyben az intézmény korábbi diákja kezdett lövöldözésbe csütörtök reggel. A 24 éves fiatalember hidegvérrel támadt 9-14 éves áldozataira, akiknek egyenesen a fejét célozta - közölte a BBC.  Bár a hírek szerint hagyott maga után levelet, a rendőrség egyelőre nem tudja, mivel indokolta tettét a gyilkos, aki két pisztollyal lépett az iskola területére.

Ámokfutás Rióban
Rio de Janeiro, 2011. április 7. Egy elájult nőt visznek el az iskolából, amelyben egy 23 éves ámokfutó lövöldözni kezdett és lelőtt 12 embert, mielőtt magával is végzett Rio de Janeiróban. (MTI/AP/Victor R. Caivano)

A 180 milliós Brazília fokozott erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy növelje a közbiztonságot, különös tekintettel arra, hogy az ország a 2014-es futball világbajnokságnak, két évvel később pedig az olimpiai játékoknak ad otthont -emlékeztetett a Reuters.

Az elmúlt évtizedben világszerte 239 ember vesztette életét iskolai lövöldözésben. A fekete krónika leggyakoribb helyszíne az Egyesült Államok: itt vesztette életét a diákok fele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.