Irdatlan hideg Európa több országában

Nyugaton és a szomszédos országokban is rendkívül hideg az időjárás, nemritkán mínusz harminc fokot is mértek. A fagynak már több halálos áldozata is van, nagyrészt idős emberek.

12-en haltak meg Lengyelországban a napok óta tartó sarkvidéki hidegben, a hétvégén mínusz 27 fokot is mértek. Romániában hat, Szerbiában pedig három áldozatot követelt a nagy hideg, írja a hiradó.hu

A következő napokban akár mínusz 30 fok is lehet Európában. A románoknál narancssárga fagyriadó van érvényben, Csíkszeredában mégsem zavarta az embereket a hideg. - A csíki ember nem fázik kigombolt kabátban. 40 fok fölött, ott van nálunk hideg! – nyilatkozta egy férfi. Ma reggel -23 fokot mértek a városban, de a fagy egyelőre még nem okozott fennakadást a közlekedésben. Szerbiában 14 járásban hirdettek rendkívüli állapotot, Nyugat-Szerbiában pedig már kétméteres a hó a hegyekben. Eddig hárman haltak meg a rossz idő miatt, két idős embert pedig még mindig keresnek.

Nagy-Britanniában is gondok adódtak a nagy hideg és fagy miatt, Walesben pédául teherautók akadtak el a félméteres hóban. Nagy-Britanniában egyébként hétfő volt az idei tél leghidegebb napja. Belgiumban szintén meglepte a hó az autósokat, sok kocsi a jeges utakon csúszott meg. Csehországban -30 fokot mértek. Itt a vasúti közlekedésben okozott gondot a hideg, a váltók ugyanis befagytak, a sínek pedig megrepedtek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.