Irán szerint nem lesz megállapodás

Irán szerint lehetetlen, hogy a november 24-ére kitűzött határidőt betartva átfogó megálladás szülessen az atomproogramjáról a hatokkal – jelentette vasárnap az ISNA iráni hírügynökség.

„Figyelembe véve az időt, amely a határidőig a rendelkezésünkre áll és a megvitatandó és megoldásra váró ügyek számát, lehetetlen, hogy november 24-ig egy végső és átfogó egyezményt elérnünk. A tárgyalások számának megnövelése egy lehetőség, amit majd akkor kezdünk el megvitatni, ha nem vasárnap estig nem állapodunk meg" – idézte az ISNA az iráni tárgyalócsoport egy meg nem nevezett tagját.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja (USA, Oroszország, Anglia, Franciaország , Kína ) és Németország kedden kezdték meg a bécsi tárgyalások utolsó fordulóját Iránnal. A hatok azt szeretnék, ha Irán továbbra is korlátozná nukleáris programját, cserébe pedig enyhítenének a perzsa ország elleni gazdasági szankciókon. Irán folyamatosan visszautasítja azokat a nyugati vádakat, mely szerint atombomba készítésre készülne, vagy ahhoz megfelelő adottságai lennének.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.