Iraki veterán a philadelphiai ámokfutó

Hat családtagjával végzett egy férfi hétfőn. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.
Egy iraki háborús veterán megölte hat családtagját Philadelphiában. Bradley William Stone ellen hajtóvadászat indult Pennsburgben és egész Pennsylvania államban, ahol a lakókat arra kérik, hogy maradjanak otthonaikban és zárják be az ajtókat.

Stone a családi viszály során megölte ex-feleségét, egykori anyósát, annak anyját és a sógornőjét, valamint a család még két tagját. A hatóságok nem tudják megmondani, hogy a férfi jelenleg hol lehet.

A kerületi ügyész elmondta, hogy Stone magával vitte két fiatal lányát volt felesége házából, de a menekülés során hátrahagyta őket a szomszédoknál. A két gyermek biztonságban van – tette hozzá. A helyi média szerint a veterán férfi poszttraumás stresszben szenved.

Reuters azt írja, hogy a férfi 2002-ben állt be a hadseregbe, majd 2011-ben leszerelt. Szolgálata alatt egyszer vezényelték Irakba, de nem derül ki a katonai nyilvántartásból, hogy megsebesült volna a harcokban.

Stone három városban kezdett ámokfutásba. Először Soudertonban végzett ex-felesége nővérével és annak férjével, valamint azok 14 éves lányával. A meggyilkolt szülők 17 éves fiát súlyos sérülésekkel a kórházban ápolják.

A férfi ezután Landsdale-be ment, ahol két családtagjával végzett, egykori anyósával és annak anyjával. Fél órával később már egy másik helyszínen ölte meg volt feleségét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.