Nem biztos, hogy az Iszlám Állam vezetője is meghalt

A légierő Irak Szíriához legközelebb eső Anbár kormányzóságában csapott le arra a konvojra, mely feltételezéseik szerint az Iszlám Állam fejét szállította egy parancsnoki ülésre.

Az iraki légierő megtámadta az Iszlám Állam egyik konvoját a nyugat-iraki Anbár kormányzóság területén. Katonai hírek alapján feltételezték, hogy életét veszíthette a terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi is, ám kórházi és civil források ezt cáfolták.

A BBC iraki katonai forrásokra hivatkozva azt írta, életét veszíthette vagy súlyosan megsérült az Iszlám Állam első embere, Abu Bakr al-Baghdadi vasárnap egy bombázásban.

„A találkozó helyét is bombázták, melynek során a csoport vezetői közül többen megsérültek, illetve meghaltak"– áll a nyilatkozatban.

A Reuters hírügynökség később kórházi és civil forrásokra hivatkozva azt írja, bár sokan megsérültek és meghaltak a bombázásokban, al-Baghdadi nincs köztük.

Al-Baghdadi különösen ügyel arra, hogy a titokzatosság fátyla lengje körül, és személyéről csak kevesen tudják, hol tartózkodik, vagy él-e egyáltalán.

A terrorszervezet fejéről már korábban többször is elterjedt, hogy meghalt, illetve súlyosan megsérült, de eddig soha nem sikerült bizonyítani ezeket a híreszteléseket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.