Ipari kémkedés miatt emel vádat az USA kínai katonák ellen

Az amerikai igazságügy-minisztérium vádat emelt a kínai hadsereg öt tagja ellen ipari kémkedés vádjával
Eric Holder igazságügy-miniszter sajtótájékoztatóján elmondta: az említett személyek olyan amerikai nagyvállalatok számítógépes rendszerébe törtek be, mint a Westinghouse, a United States Steel vagy az Alcoa acélipari vállalatok.

Peking tagadta a vádakat, amelyeket a külügyminisztérium szóvivője „kitalációnak" nevezett, majd hozzátette, hogy az eset rombolja a kölcsönös bizalmat és negatívan érinti a két ország közötti együttműködést.

Az Egyesült Államok és Kína között már korábban is okozott feszültségeket, hogy kölcsönösen ipari kémkedéssel és egymás számítógépes rendszerének feltörésével vádolták egymást. A vádlottak a kínai hadsereg 613978-as egységének tagjai, annak, amely az amerikai hatóságok szerint rendszeresen indít kibertámadásokat amerikai célpontok ellen.

Ez azt is jelent tehát, hogy az öt férfit szinte biztosan nem tudják amerikai bíróság elé állítani. De Holder és a sajtókommentárok szerint is mindez azt jelzi, hogy határozottabban fognak fellépni a kiberbűnözők ellen, éljenek az USA határain belül vagy kívül. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.