Interjú a kövezésre ítélt iráni nővel

Az iráni igazságszolgáltatás engedélyével a börtönből otthonához elvitt Szakineh Mohammadi Astiani elbeszélte a filmen, hogyan segített egy férfinak, akivel viszonya volt, megölni a férjét.

A megkövezés általi halálra ítélt iráni nővel készült interjút mutatott be péntek este az iráni állami Press TV, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy Teherán ezáltal elhárítsa az ügy miatti nyugati bírálatokat.

Az iráni igazságszolgáltatás engedélyével a börtönből otthonához elvitt 43 éves Szakine Mohammadi Astiani elbeszélte a filmen, hogyan segített egy férfinak, akivel viszonya volt, megölni a férjét. Az interjú már a negyedik filmfelvétel volt az asszonyról, amelyet iráni televízióban bemutattak.

A berlini székhelyű Bizottság a Megkövezés Ellen emberi jogi szervezet szóvivője csütörtökön közölte, hogy valószínűleg visszanyerte szabadságát az iráni asszony. A Press TV pénteken cáfolta ezt, mondván, az interjúból előzetesen közölt képek alapján gondolta azt a nyugati média, hogy Astiani visszanyerte a szabadságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.