Inkább Tiger Woodsszal golfozott az amerikai elnök

Legmélyebb csalódásának adott hangot a fehér házi tudósítói kar, amiért a hétvégén nem tudta elérni Barack Obamát, aki egy floridai magángolftelepen a világ második legjobb profi játékosának tekintett Woodsszal ütötte a labdát.

A Politico szerint Ed Henry, a Fox News munkatársa, a Fehér házi Tudósítók Szövetségének (WHCA) elnöke leszögezte, hogy a szervezet a következő napokban harcot indít a nagyobb nyilvánosságért. Az elnöki hivatal helyettes szóvivője, John Earnest által kiadott ellenközlemény szerint Fehér Ház által biztosított sajtóhozzáférés teljes összhangban állt a korábbi elnöki golfkirándulások gyakorlatával, valamint azzal az ígérettel, amelyet sajtókíséretnek péntek este, a Floridába érkezés előtt adtak.

A Washington Post megírta, hogy Obama - miközben a felesége és a két lánya a coloradói Aspenben töltötte éves sívakációját - az egyik kampánytámogatója, Jim Crane houstoni üzletember meghívásának tett eleget, a tulajdonában lévő The Floridian golf-luxustelepen. (Az Egyesült Államokban a hétfői „elnökök napja" elnevezésű, tulajdonképpen George Washington születésnapjáról megemlékező ünnep miatt hosszú hétvége van, amit sokan nagyobb kiruccanásokra használtak fel.) A média munkatársai kifogásolták: még arról sem készülhetett felvétel, hogy Obama Woodsszal játszik. Az elnök másik két partnere a Fehér Ház tájékoztatása szerint Crane és Ron Kirk, az Egyesült Államok távozó kereskedelmi képviselője volt.

A Washington Post arra hívta fel a figyelmet, hogy Obama a novemberi újraválasztása óta - így az unió helyzetéről múlt kedden elmondott beszédében is - többször beszélt a középosztályt fenyegető veszélyekről. Az elnök pénteken a saját hátországában, Chicagóban keresett fel egy önkormányzati középiskolát, ahol a fegyveres erőszak visszaszorításának szükségességéről beszélt. A lap szerint nem is lehetne élesebb a kontraszt ezen látogatás és azon hely között, ahová néhány órával később érkezett, és ahol péntek este óta eltűnt a kívülállók és a média szeme elől.

A washingtoni napilap leszögezte: azzal, hogy Woods társaságában töltötte az idejét, akinek sportolói hírnevével csak a hírhedtség versenyez, amelyet a három évvel ezelőtti, házasságtörés miatti kegyvesztettséggel szerzett, "Obama egyértelművé tette, hogy együtt fog élni azokkal a bírálatokkal, amelyek amiatt a különbség miatt érik, amely a rideg valósággal kapcsolatos közéleti megnyilvánulásait elválasztják magántevékenységének ragyogásától".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.