Égette a Jobbik az Orbán-kormányt is

A külföldi sajtóvisszhangok szerint a zászlóégetési akció további nyomást jelent a magyar kormány számára az IMF-fel remélt tárgyalások előtt.

A Jobbik miatt elszállíttatnák Rákóczi földi maradványait Kassáról

Az állítólagos magyarországi provokációk miatt elszállíttatná II.

Következményekkel járhat a Jobbikot mentegető interjú

A Külügyminisztériumnak nyilvánvalóan elítél minden olyan megnyilvánulást, amely a demokratikus elvekkel ellentétes, sérti az emberi jogokat, vallási, származási vagy más alapon kirekeszt személyeket, csoportokat, illetve gyűlöletre próbál hangolni – hangzik a tárca reakciója az ottawai magyar nagykövet tavalyi tévéinterjújára.

Az IKEA nem kér többet a Magyar Hírlapból

A svéd cégóriás az al-Dzsazírával közölte, hogy nem hirdet többé a magyarországi jobboldali lapban.

Bosszúra készül Orbán az Alkotmánybíróság ellen

Miért kell egy alig egy éve létező, 45 oldalas alkotmányt 15 oldallal kiegészíteni? – firtatja Kim Lane Scheppele, aki szerint a kormány „alkotmányos bosszúra” készül a taláros testület ellen.

 

Inkább a Jobbik érdekelte a briteket

Kumin Ferenc a „Magyarország jobban teljesít” szlogen tartalmát vázolta brit újságírók és magyar tudósítók előtt Londonban.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár reményei szerint az Európai Unió hamarosan el fogja fogadni, hogy a költségvetés hiánya nem haladja meg a három százalékot, a kormány legfontosabb céljaként pedig a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését jelölte meg. A brit újságírókat azonban jobban érdekelte a Jobbik által jelentett veszély, Orbán Viktornak a szélsőjobbhoz való viszonya és Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése. A politológus elmondta: a Jobbik népszerűsége a legutóbbi választás óta nem nőtt. Ami pedig a párt egyetemi befolyását illeti, az államtitkár tapasztalata szerint legalább annyi hallgató rokonszenvezik a kormánnyal és a baloldallal, azaz „riadalomra nincs ok”. A kormányszóvivő helyetteseként is tevékenykedő politikus nem tart az MNB „átpolitizálásától”, és szerinte a pénzpiacok is pozitívan reagáltak a Magyar Nemzeti Bank új elnökének személyére.

A beszélgetés után Kumin Oxfordba indult, ahol az egyetem Chábád Lubavics Társaságában tartott előadást, amelyen a magyarországi zsidó közösség életében a közelmúltban bekövetkezett kedvező fejleményekről készült beszámolni, eloszlatva a szélsőjobboldali és antiszemita tendenciák miatti aggodalmakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
A NOL kiadója a Népszabadság zrt. © Minden jog fenntartva.