Inkább a Jobbik érdekelte a briteket

Kumin Ferenc a „Magyarország jobban teljesít” szlogen tartalmát vázolta brit újságírók és magyar tudósítók előtt Londonban.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár reményei szerint az Európai Unió hamarosan el fogja fogadni, hogy a költségvetés hiánya nem haladja meg a három százalékot, a kormány legfontosabb céljaként pedig a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését jelölte meg. A brit újságírókat azonban jobban érdekelte a Jobbik által jelentett veszély, Orbán Viktornak a szélsőjobbhoz való viszonya és Matolcsy György jegybankelnöki kinevezése. A politológus elmondta: a Jobbik népszerűsége a legutóbbi választás óta nem nőtt. Ami pedig a párt egyetemi befolyását illeti, az államtitkár tapasztalata szerint legalább annyi hallgató rokonszenvezik a kormánnyal és a baloldallal, azaz „riadalomra nincs ok”. A kormányszóvivő helyetteseként is tevékenykedő politikus nem tart az MNB „átpolitizálásától”, és szerinte a pénzpiacok is pozitívan reagáltak a Magyar Nemzeti Bank új elnökének személyére.

A beszélgetés után Kumin Oxfordba indult, ahol az egyetem Chábád Lubavics Társaságában tartott előadást, amelyen a magyarországi zsidó közösség életében a közelmúltban bekövetkezett kedvező fejleményekről készült beszámolni, eloszlatva a szélsőjobboldali és antiszemita tendenciák miatti aggodalmakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.