Indiai milliárdossal rázta a rongyot Seszták a bazi nagy várbeli lagzin

A 84 éves Swraj Paul egyik unokájának az esküvőjét tartották a magyar fővárosban. A háromnapos ceremóniára a családjával együtt meghívták Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, Jakab István országgyűlési alelnököt és Szabó Lászlót, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárát is. Magyarország olcsó volt.

Akhil Paul hagyományos indiai esküvőn vette feleségül pakisztáni származású menyasszonyát, Bisma Mowjeet. Maga Swraj Paul olvasta fel az esküvői mantrákat a szertartáson. Az esti buliban a meghívott hatszáz vendég indiai, pakisztáni és magyar zenékre táncolt. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vendég volt a menyasszony hennával történő kifestésének szertartásán és a lakodalmon is – árulta el a milliárdos a Hindustan Timesnak. A budai Várban tartott lakodalomra összesen 600 vendéget hívtak meg.

„1954 óta ismerem Magyarországot. Most megragadtuk az alkalmat, hogy egyúttal megtárgyaljuk az országban rejlő lehetséges befektetési lehetőségeket is. Olyan volt, mintha az egész ország az esküvőt ünnepelte volna. Mindenki erről beszélt a városban” – mondta Paul. Ami pedig a költségeket illeti, a Londonban élő üzletember, aki a Sunday Times szerint Nagy-Britannia 38. leggazdagabb embere, a „Mennyibe került? kérdésre úgy válaszolt: „Nagyon kevésbe”.

Az utóbbi években több indiai család európai várost választott esküvői helyszínül. 2014 szeptemberében Ritika Agarwa, a Londonban elő bányamilliárdos Pramod Agarwal lánya egy négynapos ceremónián ment hozzá Rohan Mehtához, egy nagy divatcég egyik korábbi tulajdonosának, Arun Mehtának fiához a dél-olaszországi Fasanóban. Agarwal másik lánya 2011-ben Velencében ment férjhez, az acélbáró Lakshmi Mittal lánya, Vanisha pedig 2004-ben Párizsban házasodott meg. Az utóbbi ünnepségsorozata 60 millió dollárba került és hat napig tartott. Egyik fénypontja Kylie Minogue fellépése volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.