India azt javasolja, hogy a turista nők ne viseljenek rövid szoknyát

Mahesh Sharma indiai turisztikai miniszter azt tanácsolja, hogy az országba érkező nők a saját biztonságuk érdekében az ország egyes részein – főleg a kisebb falvakban és városokban – ne járjanak egyedül az utcán és ne viseljenek rövid szoknyát.

Mahesh Sharma jó tanácsai egy olyan üdvözlő csomagban is megtalálhatóak, amelyet a külföldi turisták érkezéskor kapnak. Ennek a szükségességét azzal indokolták, hogy az indiai kultúra más, mint a nyugati – írja a Guardian.

Az elmúlt évek csoportos nemi erőszakról szóló hírei miatt az utóbbi időben kevesebb nő utazott turistaként az országba. A brit kormány is a turisztikai miniszter által mondottakhoz hasonlót javasol az Indiába utazóknak: tartsák tiszteletben a helyi szokásokat, és ne menjenek egyedül elszigetelt területekre.

Indiai jogvédők azonban hevesen tiltakoznak a Mahesh Sharma által javasoltak miatt. Úgy vélik, ez nem más, mint áldozathibáztatás, és inkább az ellen kellene fellépni, hogy fiatal férfiak lányokat erőszakoljanak meg. Ranjana Kumari, a nemi egyenjogúságért küzdő delhi-Center for Social Research igazgatója szerint a legnagyobb gond az indiai férfiak és fiúk viselkedése, és hogy a megoldás az lenne, ha tudatosítanák az elkövetőkben, milyen büntetés jár, ha bárkit bántalmaznak.

A nemzeti bűnelkövetési statisztika szerint naponta 92 nő lesz nemi erőszak áldozata, főleg vidéken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.